De Drentse zwerfkei

Gastenverblijf in Drenthe
 

Wat is er te doen in de omgeving

Brinkmarkt Annen

In de omgeving van Annen is veel te beleven. Het dorp Annen heeft de grootste brink van Europa en hier vindt in de lente en zomer 7 keer de Brinkmarkt plaats. Afhankelijk van het weer staan hier 100 tot 300 standhouders met een breed aanbod van Antiek, Brocante, Curiosa en Vlooienmarkt. Dit alles wordt omlijst met een bescheiden braderie. 

Fietsen en wandelen

Natuurlijk is Drenthe een van de mooiste fietsprovincies van het land. Er zijn tal van mooie fiets- en wandelroutes hier in de omgeving. Heb je zin om een mooie route te fietsen of te wandelen over het Ballooerveld of langs de Drentse AA, vraag dan gerust naar een van onze fiets- en wandelkaarten.

Het zandpad naast ons huis gaat het bos in. Daar loopt een mooie wandelroute (gele paaltjes volgen) van ongeveer 7 km door een gevarieerd bos. Je komt langs hunebed D11 die vlak bij de Pinetum "ter Borgh"staat. Onderweg kom je diverse grafheuvels tegen, een ven waar je kan vissen en op de terugweg kom je langs het onderduikershol waar in de WOII verzetsstrijders zich verstopte. Helaas zijn ze wel gevonden door de Duitsers. 

Hunebedcentrum 

Het hunebedcentrum is een archeologisch museum in het Drentse dorp Borger, op een steenworp afstand van het grootste hunebed van Nederland.  Het museum beschikt over een museumwinkel, een museumcafé en een kenniscentrum. Op het terrein van het Hunebedcentrum staat een reconstructie van een steentijdhuis met bijbehorende oertuin, de keientuin en een graanspieker.  

Drents museum 

Het Drents museum is een mooi groot museum met wisselende collecties (archeologie en moderne kunst etc.)en ook een vaste collectie archeologie van Drenthe (meisje van Yde). Het gebouw zelf alleen al is een bezoek waard. Binnen zijn er zeer mooie geschilderde wanden en plafond decoraties. 

 Groninger museum 

Het museum voor kunst en kunstgeschiedenis in Groningen: schilderkunst, ontwerp, fotografie, mode, installaties, toegepaste kunst en archeologie.  

Assen 

Wil je gezellig winkelen in Assen, dan ben je daar met de auto in 20 minuten. Bezoek het Drents museum of ga lekker zwemmen in de Bonte Wever.  

Groningen 

Wil je gezellig winkelen in Groningen dan ben je daar met de auto in 20 minuten. Ook met de bus, lijn 5, vanuit het dorp heb je een rechtstreekse verbinding naar het hoofdstation of de Grote Markt in Groningen. Ga je met de auto dan kan je parkeren in de diverse parkeergarages of je parkeert bij de P&R in Haren, net naast de snelweg en stapt daar op de bus naar de stad. Een kaartje kost vanaf de P&R €6,- dat is voor max 5 personen en parkeren. 

In Groningen kun je het Groninger museum bezoeken. Deze  zit tegenover het hoofdstation. Daarnaast zijn er nog veel meer leuke musea in de stad. Het centrum is 5 minuten lopen vanaf het station. Via de museumbrug loop je zo de Folkingestraat in. Dat is een van de gezelligste winkelstraten in het centrum. 

Tegenover het station ligt de steiger van de rondvaartboot. Vanaf de grachten heb je een mooie ander kijk op de stad. Andere aanraders zijn om de Martinitoren te beklimmen of een leuke stadswandeling te maken. Op de Grote Markt bevindt zich het VVV kantoor waar je veel informatie kan verkrijgen. 

Openbaar vervoer

Vanuit Annen vertrekken er 2 buslijnen in verschillende richtingen. 

Lijn 5 vertrekt aan het begin van de Eexterweg richting Zuidlaren/Groningen.

Lijn 52 vertrekt vanaf het begin van de Eexterweg richting Assen.

Lijn 312 vertrekt vanaf de N34 (op/afrit) richting Groningen of richting Gieten/Stadskanaal. In Gieten kan men overstappen op de bus naar Emmen. 

Voor OV informatie kunt u de app, ovinfo, installeren. Dan zet je de locatie aan en krijg je de exacte vertrektijd van de lijnen. In de bus kan je een dagkaart kopen waarmee je de hele dag door de provincie Groningen en Drenthe kan reizen.